5.2.2013

Mistä näitä hameita oikein tulee

Viikko vasta alussa ja tässä on jo toinen hame. Varmasti
100 % asetaattia tai muuta vastaavaa mutta on hyvän näköinen.

Salaisuuteni on mutkaton vartalo; sisäänottoja teen vain nimeksi.  Vuorikankaaseesn teen myös vastaavat sisäänotot. Vetoketjun isutus on ehkä työläin, mutta en yleensä tee tiedettä vaan olen ratkaisuhakuinen ompelija.  Vyötärökaitale syntyi jälleen tilkkukankaasta ja toimii hyvin kanttaajana. Vain vanu puuttuu, muutoin jäljittelen tilkkupeiton kanttausta.

Vetoketjun istutan melkein ylös saakkaa ja kanttinauhaan ompelen hakaset. En siis taiteile edes napinreikää.

Helma tasataan näppärästi viivaimella ja leikkurilla, silitys ja ompelu. Valmista tuli !

7 kommenttia:

  1. Juuri näin vaatteita pitääkin työstää!!! Uskon, että jos peruskoulun käsityötunneillakin oppilaat tekisivät näin vaatteita itselleen, oppi jäisi päähän ja tulevaisuudessa olisi enemmän niitä, jotka uskaltavat edes koskea ompelukoneeseen ja ehkä jopa lyhentää farkun lahkeet!!!

    VastaaPoista
  2. Onnea uudelle hameelle. Hyvältä näyttää. Tilkkutyövälineiden käyttö vaateompelussa näyttää tehokkaalta tavalta toimia.

    VastaaPoista
  3. Hyvin ovat hameesi onnistuneet. Rohkeasti kokeilemalla pääsee monasti hyviin tuloksiin. Nero onkin erityisen ylpeä emäntänsä uudesta vaatteesta.

    VastaaPoista
  4. Hyvä tekniikka ja hameet sen kun vain paranee!

    VastaaPoista
  5. Hienoja hameita molemmat, kyllä kelpaa esitellä:)

    VastaaPoista
  6. Neulanhaltija kirjoitti asiaa ja siihen kun lisätään että tehtäisiin se sovitusvaate vaikka lakanakankaasta niin olisi hyvät kaavat kaikkeen tekemiseen paitsi jos mitat muuttuu niin sitten uudet ;)

    Hameet on kyllä hyvän näköiset, mitähän seuraavaksi nähdään.

    VastaaPoista
  7. Kiva simppeli puolihame. Siis nätti :) Tuskin muistan aikaa, kun oli kiva ommleea vaatteita istslleni "hiukan" hoikempana. Nykyään pitäisi vaan löytää kivat mallit ja kaavat...

    VastaaPoista